Apa Reaksi Anda...????

salam semua.....
entri baru lagi....kali ni saje nak ringan kan otak ni....ahahaha...klako pun ader kesian pun ader...haish....kalo anda plak apa reaksi n komen anda? hahahhaaa...tapi pasal apakah? jom kita baca cerita dari email yang aainaa dapat ni...muahahahhahaaa....;D




***********************************


Kisah Mat dan Minah


name aku Minah aku ade balak name balak aku Mat

kitorang dah lame kenal dah lama saling sayang menyayang kalo lepak same2 pon kadang2 dah naik bosan

tapi satu hari tu kitorang keluar laa jalan2 macam biase tapi aku terase lain macam sket si Mat bawak aku pegi kedai emas die nak beli cincin hadiah untuk kakak die katenye

lpas tu die bawak pegi kedai baju pengantin nak usha2 baju utk kakak die jugak katenye aku pon ikut je laaa tapi si Mat beriyer tanye aku yang mane yang aku paling suka

lpas tu, kitorang pegi kedai bunga Mat beli sejambak bunga ros merah pun untuk kakak die jugak katenye aku pon malas laa nak tanye banyak2 same je jawapan die dari tadi

tak lama lpas beli bunga tuh tibe2 Mat berenti.. dier berdiri tegak memandang ke arah aku.. mukanya agak kemerahan panas kot

tapi die senyum2.. dan tunduk memandang kasut sendiri tibe2 die 'go down on one knee' maka secara automatik aku pon teringat laa lagu avril "i want to see you go down on one knee..marry me today... "




Mat memanggil nameku.. "Minah... " sambil menghulurkan cincin dan bunga ros tadi aku terdiam... . aku terpaku di situ...

perasaanku mula bergelora sudah terbayang pelamin indah tempat kami bersanding tiba2 terbayang keluarga dan anak2 tanggungjawab yang berat terhadap keluarga sudah bersediakah aku... ?

tetapi aku gembira dalam tak sedar, airmataku mengalir perlahan di pipi Mat masih tunduk... die memanggil namaku lagi skali "Minah... "

dalam tangisan kegembiraan aku menoleh ke arah Mat dan pada masa yang sama juga Mat mendongak memandang ke arahku mata bertentang mata.. mat bersuara...

"Laaaa..ni apsal nangis2 nih?? Tetibe je..gile ape?? Dah laaa orang panggil banyak kali tak jawab.. tolong laaa pegang bende2 ni jap..aku nak ikat tali kasut nih..cepat laaa..panas nih..ishhhh..susah btol orang sentimental nih... "

Dan aku pon meraung bagai nak gile malunye aku hampeh ko Mat..bile nak masuk minang nih..??


*******************************

*dah baca? reaksi anda? uhuhuhuu.....^_^


6 comments:

FyZa

haha..lawak pagi rabu..;)

Nur Aainaa Khairunnisa

tau takpe...kalo la realiti begitu mau makan dalam tu....;p

Nur Aainaa Khairunnisa

laili...ehehhee...tau takpe...;p

jack

laughter is the best medicine~ trimas kerana artikel ini menyebabkan saye sihat hari ini =)

Nur Aainaa Khairunnisa

jack....alhamdulillah....semoga cepat sembuh ye....=)