NurKasih The Movie? saya sudah tonton....^_^


salam hujung minggu semua....
apa yang dilakukan hujung² minggu ni? mesti ramai yang berehat dan bersantau² dirumah kan....aainaa?? arini aainaa kuar jejalan di bandar...eheheheh...sekali skala...bukan selalu..dah lama tak merayau ni....

dalam pada tu sempat la jugak memenuhkan masa dengan menonton filem yang tengah hangat kat panggung² seluruh Malaysia....secara kebetulan jek...tak rancang pun....sampai je kat mall terus ke gsc usha² tiket...mula nya tak tengok on the spot...tapi tiket dah abis la...so beli la tiket untuk lewat petang skit....semangat ni menunggu ni waktu petang....sementara tu merewang² jap la ngan mak...ehehehheee....




dalam menunggu nak masuk...sempat la tinjau² mereka² yang nak masuk panggung ni...rata² datang dengan keluar....ada ibu bapa dan anak²...ada datang ngan kengkawan...ada yang dengan suami isteri....boleh di katakan semua golongan la ada...bila masuk dalam panggung...wah! memang full la...dari depan sampai belakang memang penuh...sangat dasyat penangan filem ni....cayalah!!!




ok...filem mula di tayangkan....mula dengan adengan keretapi meletup...yeke? erm...betul la tu...pastu baru adengan flashback ke 6 bulan sebelumnya....masa sebulan selepas kematian Aliya dan Aidil masih bersedih dengan kematian Aliya yang berlaku didepan matanya...saya suka dengan watak adik Ilyas...mewarisi sifat Aidil yang tenang dan matang....pandai mengawal suasana dan faham dengan situasi ayahnya yang masih bersedih dengan kematian Uminya...




Adam dan Nur pula dalam kisah masih menanti kehadiran cahaya mata dalam rumah tangga mereka...mengalami perlbagai rintangan dalam menanti kehadiran cahaya mata...di berikan dugaan dengan Nur mengalami keguguran setelah tidak berapa lama diberitakan tentang kehamilan nya....begitu juga dengan ketabahan dan kesetiaan Nur terhadap Adam dan betapa mendalam nya cinta antara Adam dan Nur sewaktu Adam hilang selepas keluar mencari cincin Nur yang hilang....walau pun dalam keadaan Nur berbadan dua die tetap tabah menjaga Adam yang sakit kesan dari peristiwa pengeboman di India dulu....

Diselit juga usaha Nur dan Adam dalam mendidik anak² terbiar yang mempunyai masalah sosial walaupun ada di antara mereka yang tidak hormat kepada mereka...kagum dengan hasil kerja kabir bhatia ini...dan di akui ada scene yang boleh membuatkan anda bergenang airmata...mungkin juga mengalirkan air mata....(*makcik sebelah aainaa siap bawa sapu tangan ok...cepat sedih makcik tu....kejap² nangis...uhuhuhu....sabar ye makcik...tapi tetap bersemangat bercerita pada suami die tentang jalan citer filem ni....)

kalo nak di katakan dari segi cinematografi die...memang terbaikla....sangat cantik....sama ada scene di Malaysi maupun di jordan...sangat cantik...masa scene tembakan yang berlaku dalam mimpi Adam pun best...sangat cantik...sangat real...berdebar kejap....pastu masa scene si syafie naswip mengamuk kat laluan bawah tanah tu....pergh...memang mendebarkan...cayalah syafie naswip...walaupun scene die tak banyak tapi cukup memberi impak yang besar...




secara keseluruhannya...filem ini memang best...dengan barisan pelakon yang memang terbaikla....watak² sampingan pun sagat kuat....syabas untuk filem NURKASIH...terbaiklah!!!!


*wah! panjang lak entri kali ni...ehehehe...=)


11 comments:

yanie.yuhuu

da tgk jgk,..tp fenin kpla...duk dpn skali,..kpla kne dongak,..pastu da la crte maen flashback lak,..tmbh lak lg kt sblh ade dak kcik yg bsg mgcau org nk feel sdih2,...

Nur Aainaa Khairunnisa

lorrr...apsal duk depan...len kali beli tiket awal...leh pilih seat belakang.....makcik sebelh kak aainaa pun duk tangkap shahdu...uhuhuhuhu...tengok katne?

Keyyah

wah aainaa dah tgk cerita ni..mcm best, tp xtau lah bila ada kesempatan nk g tgk..hehehehe

Nur Aainaa Khairunnisa

keyyah...a'ah...pergi tak rancang pun sebenarnya...harus g tau keyyah..ehehhee...best..tangkap syahdu nanti....eheheh...;p

makdara TERdiva

nak tengok gak tp tak taulah bila..haishh!

Nur Aainaa Khairunnisa

kak...jom² tengok...g time cuti sekolah la kak..bawa anak² best punya....=)

kay shafiQ

Sye x tonton2 lagi. hehehe

N-niey Suraya :)

nk tgk kat mne ekk crite tue...?? hihihihi....:)

Mercedes-Benz Mobil Mewah Terbaik Indonesia

Maaf saya agak sulit mengerti isi artikel ini. salan kunjungan balik

sabun mandi

Salam kenal dari Indonesia

toko komputer

bagus sangat ke movie satu nie,nak tengok tak sempat la