Badminton dan Diriku

salam malam rabu....

arini ari selasa...esok hari rabu....jadi malam ni malam rabu la kan? ehehhee....tika aainaa menaip entri ni aainaa masih lagi menonton perlawan team Piala Thomas Malaysia menentang pasukan Jepun....bila bercakap pasal Piala Thomas ni...memang dah lama kan Malaysia tak menang kan sejak 1992 sewaktu Rasid Sidek masih lagi sebagai pemain perseorangan negara...tapi sekarang Rashid sudah pun duduk di kerusi jurulatih untuk team Malaysia...sudah lama tu....


tapi yang pastinya aainaa bukanla nak menulis pasal Piala Thomas ni...tapi sekadar nak berkongsi kenangan silam pabila tiba nya musim Piala Thomas ni.....aainaa ingat lagi masa aainaa kecik² dulu tinggal kat kuarters kerajaan...kalo tiba musim piala thomas ni....kat satu lorong ni leh tengok la...kumpulan budak² ngan raket masing²....nak tunjuk skill main badminton....


satu kelompok kat hujung jalan sana....ader yang di pertengan....dan ader gak kat court badminton....seme main bersungguh-sungguh ni nak tunjuk jaguh....macam dorang la yang dok bertanding kat Piala Thomas tu....uhuhuhuu....hampir setiap petangla situasi nya akan begitu....ramai je dok berkumpul...sama ada yang main atau hanya menyaksikan....aainaa??? ehehheee...;p hanya sebagai penonton.....kalo main pun...tak pernahnya nak menang...asyik kalah je...uhuhuuu....


seronok bila ingat balik²...skang ni hanya melihat golongan kanak² main badminton kat court depan umah ni....ehehhee...teringat kenangan silam....untuk PASUKAN PIALA THOMAS MALAYSIA....ALL THE BEST...KAMI MENDOAKAN KEMENANGAN...SEMOGA PIALA THOMAS KEMBALI KE MALAYSIA..AMIN.....=)



MALAYSIA BOLEH!!!!!




5 comments:

shafiq

confirm boleh menang punye la..haha..


My latest entry : Filem Indonesia Lakonan Maria Ozawa

FarhanaDr

Housemate2 ku di luar sane dok berpompang pompang sakan tengok badmintonnnn.. Haha.. ;p

Nur Aainaa Khairunnisa

ehehhee...kenapa kamu tak join sama....tension kekadang tengok badminton ni...uhuhuuhuuu...;p