Anne Ngasri mohon sah lafaz cerai kali ketiga

salam pagi khamis semua...

hari ni online then cam biasa la aainaa baca paper online nak amik tau perkembangan dunia semasa kan...duk klik sana sini....aainaa terbaca la satu artikel ni...erm....sungguh tak sangka kan...yela sebelum ni nampak bahagia...tapi tup² bercerai kali ketiga rupanya....ini artikel nya....




"Anne mohon sah lafaz cerai kali ketiga

KUALA LUMPUR - Abdul Wafi Hassan, suami pelakon terkenal Naszriah Ngasri atau lebih dikenali sebagai Anne mendakwa telah melafazkan cerai sebanyak tiga kali terhadap isterinya dengan lafaz cerai terakhir dibuat pada akhir Mac lalu.

Perkara itu dinyatakan peguam syarie, Mohd. Hamidullah Che Hassan yang mewakili Abdul Wafi semasa kes permohonan pengesahan lafaz cerai itu disebut di Mahkamah Rendah Syariah di sini semalam.

Permohonan pengesahan lafaz cerai itu difailkan Anne pada 16 April lalu mengikut Seksyen 55(a) Akta Undang-undang Keluarga Islam Wilayah Persekutuan 1984.





Kes itu bagaimanapun disebut buat kali pertama semalam di hadapan Hakim Syarie, Shaiful Azli Jamaludin.

Anne, 26, dan Abdul Wafi, 29, masing-masing hadir di mahkamah secara berasingan. Anne ditemani ahli keluarga termasuk ibu bapanya manakala Abdul Wafi pula bersama seorang teman.
"

untuk artikel penuh sila ke laman web KOSMO

*macam² dunia sekarang...asyik dengar pasal penceraian jek.....ermmm

5 comments:

miey

Masalah di dalam kelambu tiada siapa yang tahu...di luar hanya lakonan sahaja. Ada hikmah.

Nur Aainaa Khairunnisa

yup betul tu....tapi doakan yg terbaik je untuk mereka...=)

makdara terdiva

adoiiyaiii..

hanya yg pernah mengalami je yg tau perasaan sebegini..semoga Anne & mereka2 yg senasib diluar sana tabah menghadapi ujian getir ini..

Nur Aainaa Khairunnisa

tu la kan kak....wah! cam aainaa penah mengalami jek...;p doa kan yg terbaik jek...=)

miey

Insyallah yang terbaik hanya datang dari Allah..buruk2 tu semua dtg dari kita :P

p/s: kesian tgk nasib anak2 nanti..