100110

salam semua...


hari ni sudah selasa,5 januari...jadi tinggal 5 hari je lagu untuk kita menyaksikan Kemuncak Anugerah Juara Lagu (AJL) 24 pada 10 Januari 2010 yang bertemakan Music Unfold bermula dari era 60-an hingga kini dan akan menyaksikan persembahan dari artis² ternama seperti Jeffrydin & The Siglap, Jay Jay & Band, Carefree, Search dan Meet Uncle Hussein. ...wah sangat cantik no itu 100110....^_^

ini sekadar pandangan suka-suka aainaa tentang lagu² yang bakal berentap pada malam itu...aainaa komen mengikut pilihan dan jangkaan aainaa ek...heheheee...;p


Tak Mungkin Kerna Sayang - Alyah
-lagu ni best gak...ajai yg wat kan...ader can untuk menang ni...melodi dier pun leh tahan best...lirik pun sama best digabungkan ngan vokal lantang alyah tu...tapi ku tak bape berkenan fesyen alyah yg kekadang terlalu over...ops sori...tetiba masuk bab fesyen...huhuuu...;p


Cinta Adam & Hawa - Misha Omar
-suka melodi permulaan die...melodi nya sangat menarik ditambah pula dengan vokal misha yang sangat bersahaja tetapi cukup kemas....tambahan pula liriknya dari arwah loloq yang kita tahu hasil kerjanya yang sangat baik...kalau dari segi persembahan ku suka persembahan yang bersahaja dan nakal dari misha....menghiburkan...


Situasi - Bunkface
-lirik lagu ni penuh makna...ader maksud yang tersirat bukan sekadar lirik kosong...dan agak bersemangat bila mendengar lagu ini...melodi nya yang segar...


Pakai Buang - Stacy
-kalo lihat dari segi persembahan...memang stacy mantap dari segi tariannya...tapi perlu ader perubahanla..sebab kekadang bentuk tarian yang di tampilkan masih yang sama..vokal stacy juga tak dinafikan kerana mampu menari sambil menyanyi...keunikan lagu ni mungkin pada liriknya yg menyelitkan loghat sabah

Pergi - Aizat
-melodi yang perlahan dan di iringi gitar ini membawa kita terbuai dengan suara aizat...lirik ini pun sangat best...ader can gak lagu ini walaupun simple...

Bencinta - Faizal Tahir
-berharap sangat faizal dapat perform pada malam tu nanti...lagu ni sangat best...muziknya yg ala² askar itu sangat mengujakan...liriknya pu berkisarkan perasaan cinta dan dalam masa sama benci...unik...tak sabar untuk melihat persembahan faizal pada malam tu...


Bengang - Akim
-ketika pertama kali mendengar lagu ini ku sudah jatuh cinta...wawawaaaa..walaupun lagu ni simple tapi ader turun naik...mencabar akim untuk mengawal vokal nya disepanjang perjalanan lagu ini...lirik nya pun terus terang tentang perasaan nya...

ini antara persembahan yang aainaa nantikan pada malam AJL nanti...menurut sumbe, pemenang AJL kali ni ditentukan mengikut kedudukan, iaitu Juara menerima wang tunai RM35,000, Naib Juara (RM15,000) dan tempat ketiga RM12,000. Persembahan Terbaik dan Vokal Terbaik pula masing-masing menerima wang tunai RM10,000.


kalo dari persembahan,pilihan aainaa stacy... misha.... faizal tahir... kalo dari segi vokal plak aainaa pilih misha dan faizal tahir...wawawaaa....;) dengar kata Datuk Siti Nurhaliza akan membuat persembahan pembukaan...sama² kita nantikan 10 jan nanti...

6 comments:

ツbieaz@bie Azreenaツ

wahhhh....
Xsabo lak menanti huhu...

Nur Aainaa Khairunnisa

bie...mari sama² kita nantikan....=)

FarhanaDr

Alaaaaa.. Mane black saye.. Takde ponnnn.. ;p

Nur Aainaa Khairunnisa

kamu mau black ke hana???
ala....black hanya di hati kamu..bukan dihatiku...huhuu...;p

razwan jaafar

best2,,,aritu lupe wan nk msokkan lagu alyah..lgu tu kuat unsur2 mlayu dy...n x mustahil kan lagu tu blh mng...hehehe

Nur Aainaa Khairunnisa

kan wan kan...tengokla sape penulis lirik dier sape...habsah hassan tu....;)