Kenangan di Asrama

Assalamualaikum semua sahabat-sahabat....sihat?
harap semua baik² hendaknya...=)


budak dorm..ni time outing...baju hostel tu...

aainaa dok terpk, apala yang aainaa nak coretkan kat blog ni....ligat otak ni berfikir....pk punya pk.....akhirnya.....terimbau plak kenangan masa duk asrama masa sekolah menengah dulu... banyak kenangan manis.....=)

macam mana aainaa leh duk asrama? sebenarnya aainaa duk asrama masa form5...masa tu dah bulan 3.....sebabnya,arwah abah aainaa bersara bulan 2 tu, so nak pindah balik Kuantan... aainaa plak malas nak tukar² skolah,lagipun dah nak SPM kan..kalo tukar skolah ti, macam² hal nak setel...nak sesuaikan diri lagi...macam²....lepas berbincang ngan mak dan arwah abah... aainaa pun mohon masuk asrama....dapatla.....


budak form5 Hostel

aainaa mula masuk asrama 01/03/01 tak silap...maka bermula la kehidupan ku sebagai pelajar asrama....aainaa ditempatkan di dorm yg semuanya pelajar tingkatan 5....dan yg paling ramai dalam dorm tu budak kelas aainaa, 5GAMMA...kelas sains teknologi....sains la sangat.... hehheee....so bila ramai sekelas...senangla skit nak blaja...belajar ke ngumpat...hehehee....;p so bila dah duk asrama ni,kenela ikut peraturan² yang di sediakan....


pa'an,syafirul...adik wahid ni tak ingat nama pe

cakap pasal peraturan ni.....nak kata aainaa ni baik sangat tu takdela....jahat sangat tu pun takla... tapi aderla sedikit nakal tu...besela...remaja kan time tu...skang ni? dah matang skit kot...heheeee.....apa xtvt nakal aainaa masa duk hostel dulu? erm....ni yang best nak citer ni.....heheheeeee....sape antara korang ni yg duk hostel skolah menengah yang pernah "FLY" malam? heheheeee...... aainaa penah...masa tu time tgh exam SPM.....masa tu baru abis exam Add math...ader gap panjang sementara tunggu exam Lukisan Kejuruteraan....malam tu ktorg, budak² form5 aspura ngan aspuri merancang nak fly malam...


rakan sekelas..."ILA"

maka....pas maghrib kat surau...kami pelajar² asrama form 5 pun kembali ke asrama dan bersiap-siap nak g enjoy...wah padahal exam tak abis lagi ni.....yg paling best tu akak² dan abang² uppersix pun sama bersubahat tolong cover ktorang...cayalah....=) maka ktorg pun fly ikut jalan belakang.... pergh jalan memang mencabar... yela lalu belukarkan.... hhuuu....akhirnya sampaila ke KFC yang di tuju....maklumla masa tu kat temerloh KFC jek yang ader....tujuan ke situ...abg Long nak blanja sebenarnya...time fly tu ade gak abang² uppersix yg ikut...so pas makan KFC ktorg pun merewang jap la kat bandar n dekat pukul 11 lebih tu ktorg pun balik semula ke hostel.....


ni la akak² uppersix ku (ni masa jamuan akhir hostel)

agak mencabar gak masa nak balik tu sebab nya ktorg nampak kelibat pak guard tengah wat rondaan...puas sembunyi tu...akhirnya ktorg selamat sampai ke aspuri setelah akak upper six tolong buka kan pintu pagar...heheheee.....rasa²nya sampai skang warden tak dapat kesan yang ktorg² ni FLY...heheee...;p

banyak lagi kenangan kat hostel tu...kenangan seram pun ader....lain kali plak aainaa kongsi ek....jumpa lagi...daa....assalamualaikum....

6 comments:

~aku boy~

huhu bestnye dia..
kite time form 5 takde gambar kat hostel huhuhu
biasa la time tu tak terfikir lagi sal kepentingan gambar nih..
rasanya warden ada simpan kot..heheh
nanti balik sabah nak g asrama tu..
and minta semua gambar yang ada kat warden hehehe

Aainaa Khairunnisa

hehheeee...maner leh ta k simpan...kenangan tu.....

cari...jangan tak cari gambar² tu seme...heheee...;p

oMMy fiRuz

kenangan kat hostel x boleh blah langsung..
4 bln rase 4 taun..byk pahit dr manisnye..bestla aainaa dpt kwn yg baik2..

Aainaa Khairunnisa

hehheee...la yeke kak ummi...alahai siannya....

walaupun setahun jek duk hostel...tp memang menyeronokkkan.....hehehe...;p

Farhana

Haha.. Ku tak dok asrama.. Ape nk cite? Hehehe.. Tp pape pn.. Tingginyer aainaa.. Mak aiii.. Tinggi mlangit org kate.. Huhu.. =p

Aainaa Khairunnisa

tinggi? maner²??

heheee..takdela..tinggi ke?