2 hari yang memenatkan....

Assalamualaikum...



hari ni aainaa nak citer skit pasal dua hari aainaa yg agak memenatkan...

kita mulakan dengan semalam, 060609....semalam ader 3 kenduri...tapi g satu jek...hehheeee....g kat cenderawasih...kenduri ni adik ipar abang spupu kawin....aainaa g ngan mak sedara....g dalam pkl 12 lebih....awal giler....sampai² je terus g makan...pastu lepak jap...tunggu pengantin datang...tunggu punya tunggu punya tunggu.....pkl 2.30 baru pengantin sampai....padahal mak andam dah make up pngantin laki pkl 12 lebih.....haiya....aainaa lepak kat situ sampai pukul 4 lebih...



kat kenduri kat cenderawasih

balik umah...selesaikan apa yg patut...releks² jap....online jap....buka blog...chat ngan kamu...kamu dan kamu....=)


malam 060609

pas maghrib....siap ² kak sepupu sampai n ktorg pun gerak ke balok.....sampai sana dalam 9 lbh.....terus angkat barang bawa masuk dewan n pasangla apa yg patut...wat pelamin...kemas meja untuk makan beradap....pastu laluan pengantin....setel seme dalam pkl 12.50 camtu....balik umah, sampai lebih kurang 1.30.....mandi seme...online la kejap....jenguk blog dan apa yang patut...aainaa masuk tdo pkl 3lebih...wah lambatnya...


muka bosan...plus tak make up

hari kedua 070609...bgun 6lbh..wah tdo 3 jam jek....mandi, solat...then online jap...heheee...sempat lagi tu....sarapan jap then g siap²...8.45 akak spupu sampai...ktorang pun bertolah g balok....abg spupu hantar kak spupu kat motel tempat pngntin pmpuan tinggal then ktorg pun terus g ke dewan....setup n touch up skit atas pelamin tu....setel...abg spupu ajak g sarapan,aainaa malas sebab dah sarapan kat umah...tinggal la aainaa kesorangan....detik² kebosanan ku menjelma.....kalau la ader laptop n broadband time ni...mmg syok...dah dok sensorang...nasib bawa earphone....leh gak dengar lagu....layan jiwang jap...huhuu...tetiba teringat kat seseorang.....hahhaaa.....tgh bosan kan......




070609

pengantin pmpuan datang kat dewan dalam pukul 11.30...pkl 12.45 pngntin laki pun sampai...maka bermulalah acara segalanya....majlis abis pkl 4 camtu...terus kemas²...setel dalam pkl 6....hantar balik barang² kat umah akak sepupu dulu...sebelum maghrib baru sampai kat umah.......arghhhh...penatnya....begitula kesibukan aainaa 2 hari ni....skang ni pun gagahi jua mata ini untuk update blog ni....=)


amik masa ni kat inderapura tadi...
cantik kan?

8 comments:

Nur Farhana

Waaaa.. Best banget.. Kawen kawen kawen.. Ish3.. Lately nih asik dgr pasal kawen jek..

Apakah ptandanya itu??? Wawawa.. =p

pal7

skrang kan musim kawen..
seronok ke kawen2 nih?..hehe
*wat2 tanya lak..

Aainaa Khairunnisa

hana - besela cuti skolah ni kan...org berebut nak kawin...wah berebut tu...=)
apakah petandanya? erm...apa ek?
kamu nak kawin ke? huhuuu...;p

Aainaa Khairunnisa

pal - tu la pal skang ni mmg musim org kawin...
seronok ke kawin? huhuu...kamu kawinla dulu baru tau...;p
cam tak lama jek lagi bunyinya tu pal...
heheee...;p

Costa Rica

muka aina cam kerani kat sekolah CR dlu...kerani yang sangat bengis...die uruskan hal hal koperasi..last last bebudak semua tak nak g beli kat koperasi..nak kata datang bulan, mmg berbulan bulan die camtu, mungkin kurang dapat perhatian dan kasih syg suami kot...huaauha aina tak de kaitan dengan die kan...mane tau kakak ke, sedara mara ke? tak pon mmg aina kerani tu?hauhuauhauhua tiiiidaaaaakkkkk ampunkan aku...

Aainaa Khairunnisa

aainaa takde kakak or adik la cs..
ader abang je...tunggal pmpuan....cr skolah maner dulu?

Aainaa Khairunnisa

katne tu? hahaa...tak tau....