Kejadian di dalam Bas


kat umah sebelum kuar

aderh...penat tak hilang lagi.....baru balik dari bandar teman mak g klinik wat checkup bulanan.....tunggu bas pkl 9 tadi....sampai bandar tukar bas lagi satu nak g klinik panel angah....sampai la dalam pkl 10.45 kat klinik...dah setel checkup...naik teksi g bandar jap...bayar bil² seme....setel.....


lepak tepi padang sambil makan laici

lepak tepi padang kat masjid jap ngan mak makan buah laici....wah sedapnya buah laici tu...tebal² plak tu isinya...tgh cuaca panas² lak tu..pergh..mmg sedap....then sambung jalan menuju ke pasar nak balik umah...tunggu bas kat situ...on the way tu sempat lagi singgah kedai SSF....g tgk contoh² barang hantaran...ader org minta tlg aainaa watkan hantaran bulan 7 ni...13 hantaran tu...banyak nya...tak taula jadi ke tak...just g tgk² cari idea jek...


tunggu bas nak balik

then sampai pasar g makan jap....dalam 2.30 naik bas.....dalam bas jeng jeng jeng.......apsal tetiba suspen jek bunyinya??????? heheee....dah bayar tiket kat mamat konduktor tu...yang ala²muka cam "seseorg" tu...aainaa duk perhati la keadaan kat luar...panasnya...tetiba.....
terdengar bunyi benda jatuh atas lantai bas...jenguk kat depan...dan ku lihat...........aci yg duk kat depan tu tertiarap kat tengah² laluan dalam bas tu...aci tu pengsan.....seme yg ader dalam bas tu cam tergamam...ader yg dah jerit suruh bawa ke hospital.....mamat konduktor yg ala² muka "seseorang" tu pun kedepan...aku ingat dier nak tolong angkat....rupanya tengok je....aainaa pun ngan beberapa org makcik tolong angkat aci tu naik atas kerusi...dier dah sedar...rupanya dier pening n tetiba pitam....makcik sorg tu tolong sapukan air kat muka n kepala aci tu n bagi dier minum air.....dan keadaan aci tu pun dah stabil...perjalanan bas tu pun di teruskan....mamat konduktor yg ala² muka "seseorang" tu cakap apa ntah kat mak aaainaa tak dengar....heheheee...akhir nya dah sampai dekat umah then turun balik umah....

*moralnya....kalo nak kuar bandar tu jangan biarkan mak or ayah korang kuar sensorang...temankan lah mereka....jangan malu kuar ngan mak ayah sendiri...mungkin masa kuar tu mereka rasa cam sihat...tapi kita tak tau apa akan terjadi....mujurla aci tu takde pape....

6 comments:

Nur Farhana

Muka cam "seseorang"??? Heehee.. Sape tu? Fairuz? Aiman? Hak hak hak..

Cuaca panas sgt tu agaknya.. Cian aci tu.. Nsib bek aainaa ade.. =)

Aainaa Khairunnisa

"seseorg" tu maner leh bagitau...rahsia....;p

pal7

mana gambar mak?..
xde pun..hehe

Aainaa Khairunnisa

gmbo mak? banyak kt entri sblm ni....hr ni kuar tak amik gmbo mak...amik gmbo sndri jek...hhuuu....;p

aimanhaQimy

HEBATTTTTTTTTTTT!!! entri ni

kesah BENAR!!!

Aainaa Khairunnisa

hehheee...memang kisah benar aiman...

aainaa pun terejut masa tu.....