Menu wajibku RAMADHAN


salam semua...
sudah agak lama rasanya aainaa tak update kat blog ni...last pun sebelum puasa aritu... hari ni sudah selesai puasa hari yang kedua dah nak masuk hari ketiga berpuasa...kemalasan + kekurangan idea nak menulis membuatkan diriku malas nak update...uhuhuhu...lantas membiarkan blog ku sepi tanpa sebarang entri baru....wawawaaaaa...kenapa aainaa taip camni ni? uhuhuhu...layan kan je la pe yg aainaa mengarut ni k...aainaa just taip mengikut apa yg terlintas di pemikiran tatkala ini...uhuhuhu....



aainaa ngan mak



along ngan angah


alhamdulillah...sepanjang dua ari berpuasa ni...segala nya berjalan lancar...tiada apa² halangan atau dugaan setakat ni...terima kasih Ya Allah...alhamdulillah juga kerana pada hari pertama bersahur dan hari pertama berbuka puasa...kami sekeluarga dapat berkumpul beramai²...angah ader balik bercuti untuk meraikan hari pertama berpuasa bersama...seronok²...sebab seme ader kat umah.....pastu mula edisi order mengorder makanan dilakukan....eekekkee...angah order nak makan sup sayur cendawan...aainaa sambal paru...ehehehee...sedap².....





e'eh...panjang plak mukadimah entri kali ni...ekekkee...padahal nak citer pasal menu wajib masa bulan pose ni kan...abis dok citer pasal 1st day pose...takpela...itu namanya keterujaan...ekekkee....layan....berbalik pada tajuk entri ni....aainaa pasti seme pasti ader menu pilihan atau menu wajib bila tiba bulan ramadhan ni kan...kalo aainaa menu yg pasti akan selalu ada semestinya murtabak la...tak tau kenapa...tapi takde la hari² tapi mesti ader la bulan pose...tapi kalo hari² berbuka ngan murtabak takde nak jemu nya....pastu ngan air soya or tebu...mesti ader...ehehhee....



menu berbuka 1st day puasa....


kalo dulu masa arwah abah ader....abah mesti nak ader bubur pulut hitam....itu memang feveret abah....skang ni dah jarang masak bubur pulut hitam sebab yang lain kurang minat kot...ekekkeee...;p anda pula bagaimana? ada makanan wajib ke kalo bulan pose ni?

*pejam celik dah 8 tahun ramadhan ku tanpa arwah abah....ALFATIHAH....


2 comments:

iqbalsyarie

salam~wah...best nya dapat berbuka dgn family tercinta.sudah lama saya tak berbuka ngn family,lengkap adik beradik...sbb semua duk jauh2~huhuhu
Bulan puasa kita perlukan makanan rohani,kan?Mind to eat? :)

ada masa,singgah la blog saya ya :)

Nur Aainaa Khairunnisa

eheheee...pic atas tu sehari sebelum pose...ekekkee....yup! seronok bila kumpul ramai²...=)