New Boyz....Boboy....Q-Face

salam hari jumaat semua...

sihatkah anda semua? harap² nya begitu lah ye... ehehheee...;p kejap je dah hari jumaat kan.... cuaca sangat baik dan cerah hari ni... alhamdulillah....(^_^)v

hari ni online je terus buka blog... jenguk sana jenguk sini...pastu jenguk la blog artis popular enFairuz Selamat... sape die ni? nanti aainaa citer k... tertarik plak nak wat entri seperti yang disarankan oleh Fairuz ni... ehehheeh.... pasal apakah?

"ceritakan pengalaman anda membesar bersama ketiga2 group tu"

sah² memang aainaa membesar dengan lagu dari kumpulan² ini.... membesar ke? takla dah zaman remaja masa tu... ehehhee... ok mari kita mulakan dengan kumpulan ni dulu....


New Boyz

ahahhahaa... kumpulan ni sangat popular waktu ini... waktu ni awal 2000 kot kemuncak kegemilangan nya.. memang di akui kumpulan ini sangat fenomena pada waktu itu terutama pada gadis² remaja... kalo tak caye... bleh dikatakan abis seme tempat la nak ade pic kumpulan ni... pada buku teks... atas meja dalam kelas.. pada fail...hampir keseluruhan tempat.... pada aainaa?? aahahhahaa... nak kata minat sangat tu takde la sampai tahap macam tu... tapi lagu sejarah mungkin berulang tu memang berhantu....memang menjadi siulan....


kalo kat majalah plak... konfem muka mereka je... cakap je majalah pe... mangga.. Media hiburan... urtv... lagi apa majalah yang popular masa tu.... tak kurang gak kalo rancangan tv dan surat khabar... mesti ader... aainaa meminati kumpulan ni hanya pada awal kemunculan dengan ahli asal... tapi bila dah bertukar ganti ni.... sudah kurangla... antara lagu yang masih aainaa ingat... konfem² sejarah mungkin berulang... lukamu lukaku jua.... meraung... erm... lagi apa ek.....dah lupa arrr...ehhehehee....


walaupun ramai yang mengutuk kumpulan ni dengan mengatakan Tomok suara sengau la... apa la... lagu leleh la... apapun tahniah untuk mereka..... sekurang² mereka pernah mewarnai dunia hiburan dengan rekod yang agak cemerlang... malah kalo tak silap mereka jugak ramai peminat di Indonesia...

Boboy

ha...kalo pasal sebut pasal kumpulan boboy ni... agak popular gak mereka ni... mungkin sebab masa tu memang fenomena band budak² sekolah la kan.... kalo kumpulan boboy ni ada dua lagu mereka ni yang sangat aainaa minat dan sampai ke hari ni masih aainaa mendengar nya... ehehhee... lagu apakah??? yang pastinya lagu episod cinta... memang tangkap leleh ini lagu....


kalo cakap pasal lagu ni... sungguh ade kenangan... masa ni tahun 2001... awal² pagi kat sekolah menengah mesti akan pasang radio... pertama dengar lagu ni terus minat... peduli la kawan² nak cakap aainaa ni jiwang ke apa... yang penting cari lirik lagu ni... salin pastu tampal kat meja k.... org tampal nota... ni tampal lirik lagu...dahla nak spm masa tu.... ahahaha....;p kenangan mengusik jiwa tul...


lagi satu lagu kumpulan ni yang aainaa suka demi masa...best! layan wooo.... ahahhahaa.....^_^


Q-Face

erm...camne ek aainaa leh minat ngan kumpulan ni ek???? jap²... nak cari dlam memori 9 tahun dulu..... haaaa.... masa ni tahun 2001... tahun aainaa spm... wah dah tua rupanya.... uhuhuhu... aainaa mula minat ngan lagu izinkanlah... pastu cinta tak sehaluan... tercari-cari gak sapela kumpulan ni kan... serius aainaa sangat suka ngan suara penyanyi kumpulan ni... sape ek nama nya... FAIRUZ.... FAIRUZ SELAMAT... camtu la nama nya....;p


keratan majalah thn 2001 yang masih dalam simpanan

masa ni duk hostel.... agak susah la kan nak beli majalah ni... so duk tanya member² yang duk luar..... tapi bila balik umah hujung minggu tu sempat la duk belek paper ngan majalah mane yang ader... semata² nak cari biter pasal kumpulan q-face ni... ehehehe... kalo dah jumpa tu siap gunting dan simpan elok² ni....

dan kerana terlalu minat dengan lagu CINTA TAK SEHALUAN.... siap salin lirik lagu ni dan tampal kat katil hostel ok.... ahahahaa... sebelum tdo siap nyanyi dulu... tapi doa tidur tetap baca ok... eehehhe... sape duk katil sebelah ... sorry la ek.... ehhehe... tapi mane de sape duk katil sebelah pun... atas ader la....;p siap ader member tanya kumpulan pe ni.... so menerangla kepada mereka apa yang aainaa tau....


keratan akhbar sekitar thn 2001 tentang Q-Face

tapi serius aainaa tak tau pun masa bila si fairuz ni kuar dari kumpulan ni.... sebab tak bape amik tau sangat pasal dunia hiburan sebab masa tu nak amik spm kan... majalah dan seme berkaitan hiburan ni tolak tepi... uhuhuu.... dan aainaa tau die dah kuar kumpulan ni bila aainaa dengar lagu cinta remaja masa die dah join ANTZ... apapun... sorenya tetap ku minati hingga kini... hahahaha.... (fairuz jangan gelak baca ni k...aainaa je leh gelak....)


lirik lagu yang masih ku simpan....♥

dulu² takde mana sangat nak cari album dorang ni... sebab dok hostel nak pasang katne... skang ni je duk kumpul balik.... agak banyak la koleksi nya.... antara nya sudah semestinya la IZINKAHLAH, CINTA TAK SEHALUAN, KESAL, TERLENA DI MANIS BICARA, BISIKAN UNTUK MARIA... ehhehehe... dan yang pasti nya... keratan akhbar dan majalah tentang mereka ni ader lagi aainaa simpan sampai skang ni... dan juga lirik yang aainaa tampal masa duk hostel 9 tahun dulu... ehehhehe... sangat memberi kenangan bila di kenangkan....

dan aainaa yakin pengaruh Q-Face ni masih kuat.. dan kepada Fairuz Selamat... good luck untuk projek terbaru.... aainaa doakan semuanya berjalan lancar... kembalikan kegemilangan kamu bersama Q-Face dan ANTZ dulu... dan percaya pada bakat kamu....^_^


*fuh!!! pergh panjang nya...uhuhuuu....;p

10 comments:

Nur Aainaa Khairunnisa

ahahhaaa..mantap la sangat kan....
puas dah perah otak nak mengingat ni...;p

Azuan

q-face tak pernah pulak aku dengar..kalau boboy tue abang aku memang minat~

Nur Aainaa Khairunnisa

azuan....tak penah dengar ke? lagu nya pun tak penah dengar ke? uhuhuuhuu

FarhanaDr

Hohoho.. Azuan ni.. Isk3.. Sentap fairuz dengar.. Ahaks.. ;p

Nur Aainaa Khairunnisa

hana....fairuz pandai sentap ke? ;p

Fairuz Selamat

takdenye sentap.. ehehe ade org watentrini pundah bangga dah.. makasih aaina..aeheheheheh

Nur Aainaa Khairunnisa

bagusla kalo tak sentap ye....uhuhuhuhu....;p

YuzFender

selak punye selak...terselak plak blogspot adik sorang ni...hehe sorry.. btw im from brunei..tpi,memandangkn sye dah telanjur terselak page ni..sye pon bace r isi yg terkandung dlm blog ni..citer pasal newboyz,boboy & Q-face ni.. kalau nak dijadikn cerite...lagu2 diorang ni kat brunei memang meletup gilerr rr... terutama dikalangan remaje pompuan..tyme tu sye msih skolah ag kot..tpi,kalau adik sye pompuan yg bungsu tu memang minat giler rr kat kumpulan2 ni.. siap tampal poster ag kat dinding bilik die..ni nak citer sikit ni..ade sorang mamat ni..kwn aku rr jugak..kitorang dulu gile main basikal..besa rr kwn2..balik je dari skolah..kitorang lepak rr ngan basikal2 skali..mamat sorang ni minat giler ngan 3 kumpulan band ni..memang lagu2 diorang fuhh.. x tau nak ckp pe.. memang berhantu rr..tiap x kitorang lepak.. memang lagu2 diorang ni lah yg die nyanyi..wlaupun suare die sumbang..die tetap nyanyi gak..keesokkn hari nye... kitorang mcm biase rr lepak..titibe..terdegr lak bunyi lagu boboy kalau x silap sye lah ek... tpi yg pelik nye.. kmi x tau dari mane dtg nye bunyi lagu tu...mcm citer hindustan lah plak kn..x tau dari mana dtg bunyi lagu..rupenye, kat basikal die ada walkman tape player yg dpt loud speker tu.. hahahah..1st time aku tengok basikal ade tape player..memang creatif giler lah mamat sorang ni.. sebab lagu2 kumpulan ni lah die sanggup buat cam tu.. ape2 pun kumpulan2 ni memang best rr..tpi ni nak tnye cikit..kemane hilang nye kumpulan2 ni rr?dah bubar ke? wassalam...

Nur Aainaa Khairunnisa

YuzFender...thanks sebab baca entri ni...kalo newboyz masih ader lagi...cuma tomok skang ngan projek solo die...

kalo qface tu dah bubar...kalo nak berhubung ngan bekas penyanyi die...boleh klik ke link blog die nama fairuz selamat tu....

kalo boboy aainaa tak pasti la....=)