Balik Kampung....

Yeay!!!



tak lama lagi mesti ramai antara kita yang akan mula bz untuk balik ke kampung halaman masing²...wah seronoknya detik tu...tapi jangan dilupakan aspek² keselamatan..tak kira lah kalau anda pulang menaiki kenderaan awam atau kenderaan sendiri...yang penting utamakan keselamatan dulu...mane perlu di servis kereta tu...servisla...baik servis awal²...jangan wat kerja last minit....nanti ader yang tertinggal...wah pesanan penaja...heheee...

bila cakap pasal balik kampung ni...banyak kenangan yang boleh diimbau...semuanya berlaku masa arwah abah ader lagi..yela abah kan keje kerajaan..so tak merantaula..tapi dalam pahang gak...tak penah kuar dari pahang....last merasa balik kampung tahun 2000 kot..masa tu duk Temerloh.....tapi paling best kenangan balik kampung masa duk kat Rompin la...



selalunya abah suka balik kampung petang raya...ala dari rompin ke kuantan bukan jauh pun...2 jam je..tapi kalo abah bawa sejam setengah jek....jalan pun bukan sibuk pun...lengang jek...pastu lalu tepi pantai plak tu...memang best... pastu.... mak akan siapkan bekal untuk berbuka sama ader kat tepi jalan atau maner² yg sempatla....seronok...



slalu nya tepi pantai la...rindunya pada moment² indah tu... waaa...rasanya cam nak turun kl je pastu okut angah balik kuantan...merasa gak balik kampung kan...tapi konfem mak tak kasi...banyak lagi keje yg tak setel kat umah ni...huhuu... aderh...banyak nye nak kene wat ni...takpe² relek la aainaa.. malam raya ti akan ku kerah abang² ku untuk kemas umah...yeay!! wah dah masuk citer kemas umahla plak...takpe²....berhenti sini dulu....jumpa lagi k..daaa..
assalamualaikum...♥

2 comments:

Farhana

Kah kah kah.. Sampai nak ikut angah plak yee.. Huhu.. Takpe aainaa.. Yg pnting braye brsama family.. Tu paling bestttt.. Walaupun kita kat london.. Wahhhhh.. Jauhnye.. =p

Aainaa Khairunnisa

yela..dah lama tak merasa balik kg..asyik menunggu angah balik kg...teringin nama nya tu...tapi bila pk² balik lagi baik menunggu dari di tunggu....paham maksud nya???