Mentor 5 Sudah Bermula


salam hari isnin semua sahabat blogger semua....

semalam aainaa berkesempatan konsert pengenalan untuk mentor musim ke 5...semalam kesemua protege telah membuat persembahan pertama kali nya di pentas mentor...semuanya menunjuk kan bakat yang tersimpan untuk di nilai penonton dan juri....sini aainaa komen skit tentang persembahan mereka semalam...komen aainaa berdasarkan seorang penonton je ok...kalo berlainan pendapat tu...besela kan...




persembahan di mulakan dengan persembahan permulaan dari protoge afdlin shauki iaitu ratnah...afdlin ingin mencari protege yang ada bakat seperti seniman P.Ramlee...Ratnah semalam membawakan lagu Tak Ada Logika dari Agnes Monica...bagi persembahan pertama...bagi aainaa bese² je...persembahan yang selamat...apapun baru persembahan pertama...akan di nanti kan persembahan seterusnya nanti....

protege Noh Hujan, Ayish tampil dengan lagu Hapus aku...bagi persembahan pertama okla...ada kekuatan tersendiritapi bagi aainaa sore bese² je.,...belum nampak keunikan atau kelebijannya...juga menanti kejutan di persembahan diakan datang....protege Dato Sharifah Aini, Shiha pula membuat persembahan dengan lagu Hanya Aku Yang Mampu dengan muzik susunan semula...vokal yang ditampilkan boleh tahan sedap dan ader kelainan dari peserta lain...ada potensi ni....ehehheeee....




seterusnya protege Rahim Maarof, aiman mengambil pentas untuk membuat persembahan...katanya bekas pemain bola aiman ni...membawakan lagu kau dan aku tapi mula² je dah lari tempo...sore tak bape nak jelas la...susah nak komen sore nya...kene tunggu konsert akan datang...ramai yang menantikan persembahan dari protege Edry Abdul Halim....Iqa membawakan lagu Aku Cinta Padamu dari Dato' Sheila Majid..erm...kenapa perlu nyanyi mencerit² belakang tu...aish...saya kurang berminat dengan nyanyian camtu...sorry...akan menunggu apa kelainan yang akan dibawakan pada konsert akan datang....

protege terakhir yang membuat persembahan adalah dari mentor Erra Fazira iaitu Salma...ramai yang menunggu persembahan dari Salma kerana die mempunyai vokal yang sangat power...membawakan lagu bertamu di kalbu dari jac...mepersembahkan lagu tu tanpa sebarang masalah dengan vokal yang sangat bertenaga dan tak dinafikan hebat...ada style nya tersendiri...

seperti biasa mereka dibahagikan kepada dua kumpulan...iaitu A dan B...kumpulan A terdiri dari Noh Hujan, Dato' Sharifah Aini dan Afdlin Shauki...manakala kumpulan B pula Erra Fazira, Edry Abdul Halim dan Rahim Maarof....

buat setakat ni...protege pilihan saya adalah SALMA dan SHIHA...selamat bertanding untuk semua...


4 comments:

kakchik@ella

tapi kan, perasan tak diaorg sume menyanyi cam org stress sampai kan lagu aku cinta padamu yg sepatutnya buat kita feeling pun jadi tak feeling. hihi

Nur Aainaa Khairunnisa

yup! tertekan dan mungkin neves kot...uhuhuhu...protege bukan pilihan kak pah plak yang menyerlah semalam...ehehhhee...

FarhanaDr

Mula-mula berpihak pada Aiman dan Shiha.. Tapi lepas dah tengok persembahan.. Saya ternyata berkenan dengan SALMA sorang je.. Haha..

Dia paling low profile dan tak nampak macam over doing, tapi persembahan tetap power.. Best!!!

Banyak lagu yang macam Ramli MS kata, melodi banyak lari.. Jadi tak best.. Huhu.. Mungkin pes time kan.. Moga lebih baik next time.. :)

Nur Aainaa Khairunnisa

ehehehe....mula² pun saya tertarik ngan aiman..tapi bila tengok persembahan...harapan ku keciwa....jadi kita tunggu aksi akan datang camne....