Setahun "MOHD FAIRUZ BIN SELAMAT" yang ku kenali...

Mohd Fairuz Selamat.... sape ek Fairuz Selamat ni? kenal ke? Siap nak wat entri pasal die ni plak kan... artis ke? memang artis pun.... ahahahaaaa....;p popular ke masalah nya? pernahla melalui zaman² kegemilangan dulu bersama kumpulannya kan... apa ek nama kumpulan tu... erm.... ha.... Q-Face dan Antz... giler tak popular Fairuz Selamat tu... ramai peminat tu sampai skang...hahhahaaa...;p



ni la enFAIRUZ SELAMAT sape nak kenal....muahahahhaa...
promosi ni....;p



Nak tulis pe ek pasal Fairuz ni.... erm okla sempena ulangtahun kelahiran enFairuz Selamat yang ke 25 ni, aainaa citerla pengalaman aainaa kenal fairuz ni ek.... macam mana aainaa leh kenal fairuz? aainaa kenal fairuz dah lama dah dari tahun 2001... cume die je tak kenal aainaa... ehehhehe.... erm... aainaa pun ingat² lupa camne leh jenguk ke blog fairuz ni dalam hujung bulan 4 atau awal bulan 5 thn lepas.... start ngan tegur kat chatbox fairuz, lepak kat blog fairuz ngan hana... ngan roy.. ngan boy... ngan abgAiman sampai 3,4 pagi sampai hang cbox tu... klako bila ingat² balik... masa tu fairuz tengah final exam final year kat UM....



ni la mini albumnya....


dah menghuru-harakan suasana kat blog, barulah beralih ke fb... masa tu agak terujalakan kawan ngan 'artis'... hahahahaaaa... dan di ketika itu gak Fairuz baru start gerak solo dan promosi mini album 'FAIRUZ SELAMAT'... yang ade lagu KU UNDUR CINTA, ALAHAI SAYANG, PALSU dan rakaman semula CINTA TAK SEHALUAN... album yang mane? ala yg cover fairuz duk dalam semak tu... aainaa ader beli cd ni... ehehhee... masa ni gak enFairuz kita ni bz ngan show dan kemunculannya di TV... antaranya sebagai artis jemputan di program HITS 1... rambut baru potong tu... dan pencalonan lagu KU UNDUR CINTA di MUZIK² tv3... rakaman klip video KU UNDUR CINTA untuk muzikaktif... (v.klip ni aainaa penah tengok sekali jek)... ngan rakaman untuk muzik aktif gak... tapi ni bersama kumpulan antz... langsung tak penah tengok... pastu show kat kedah tuk asyikFM... untuk raya tak silap...riuh sakang kat trgnu... ahahhaaa.... enFairuz ingat tak pasal mee goreng tak sedap n mahal kat pertronas tu? sabar je la ye... haaaa... kalo de yang perasan, masa raya fairuz de muncul kat selingan RTM... isyh... bukan menyanyi.... takbir raya? pun bukan.... selingan joget² la... pakai baju melayu kuning... ahahahaaa.. pergh! ingat ni....;p




pastu dalam bulan 11 fairuz ader join teater wakil pahang n turun berlatih kat kuantan.... sorry tak dapat g tengok teater tu kat taman budaya... takde transportla... uhuhuhu... kalo siang ok g nak g... malam susah skitla... sepanjang aainaa kenal fairuz, die ni orangnya camne ek? erm... susah nak cakap la... dan kadang² susah nak diramal... tapi yang pasti sangat manja ngan family... anak bongsu la katakan + anak mak... hehehheee... sangat kuat tdo... pantang ader masa terluang... layan ajer... walau dimana berada... di dalam kete.... bas... umah sudah pasti.... opis pun... isyh....isyh... isyh... lagi satu ini orang sangat kuat makan dan sangat teruja ngan KFC, durian ngan BIG APPLE... tapi tak suka belacan... ehehehhe...;p tapi kalo fairuz demam ke sakit ke.. mula la kuar makanan pelik² die nak makan...

sepanjang aainaa kenal fairuz ni pun banyak gak perkara yang tak bape elok berlaku.... antaranya masa latihan cuci the musical... pagi² buta kipas dalam bilik fairuz terbakar dan 'mencacatkan' peha nya yang cantik... kata fairuz la...;p masa latihan cuci gak ni fairuz demam teruk.... memang melepet teruk la kan fairuz kan.... kononnya nak tunjuk kan komited g la jugak latihan... last² kene suruh balik berehat sebab teruk sangat demamnya... masa show cuci plak kene sesak nafas.... merasala naik ambulan ye enFairuz... kalo eksiden ader gak... yang aainaa ingat eksiden motor terbabas kat simpang kan.... pastu sakit² badan.. aaahahhaaaa...




Dari Fairuz berambut panjang sehinggalah berimej pegawai kerajaan kini.... banyak kejayaan yang fairuz dah capai dalam setahun ni.... dalam kesibukan dengan aktiviti seni dan kolej, fairuz berjaya menamatkan pengajian Sarjana Muda Seni Persembahan (Drama)... dan lulus dengan cemerlang.... tahniah! juga terbabit dalam pementasan teater cuci... cayalah..... (hampa pabila tiket itu di cancel last minit...;p) menjadi penyanyi latar untuk Dato' CT masa persembahan di Anugerah Skrin... fairuz gak tersenarai dalam senarai awal calon untuk Anugerah Bintang Popular Berita Harian (abpbh09) bagi kategori penyanyi lelaki popular... sungguh tidak di sangkakan... namun kini.... enFairuz kita ni bertugas sebagai Penolong Pengarah,Unit Siasatan dan Penguatkuasaan, Jabatan Pendaftaran Negara Putrajaya.... TAHNIAH²! wah! mrPTD tu...^_^


ALL THE BEST EN FAIRUZ SELAMAT!!!!

*fuh!!! panjang giler...ni pun rasanya ader yang tertinggal...erm takpela...tulis yang penting jek... kalo de salah fakta pun minta maaf dulu.... insyaAllah sentiasa akan menyokong fairuz....kalo tak wat perangaila...^_^

6 comments:

nursarah

asal dia masuk nasyid UM. mesti kolej tu akan menang. suara dia sedapppp!.

Cik Tun

uih aainaa..makin kembangler lubang idung fairuz lepas ni..

Nur Aainaa Khairunnisa

cik tun...aahhahaa....biarkan....;p

Fairuz Selamat

llalaalla.. fairuz selamat menerpa masukk.. ehehe tq aina.. how sweet.. ehehehe tak sangka.. ade gak yg sudi mengentri fairuz selamat.. ahahaha.. agak tepat sume data yg di paparkan.. eheh leh dpt kelulusan jabatan pendaftaran negara ni.. eheheheheh

Nur Aainaa Khairunnisa

thn depat tak buat dah kot....;p

agak tepat? ader yang tak tepat ke? ader lagi rasanya tapi nak letak semua memang tak banyakla...ader gak yang kene tapis...uhuhuu...;p